"DIT IS COCREATIE ZOALS HET BEDOELD IS."“We wisten in grote lijnen wat we wilden en hebben ons eisenpakket besproken met Estax. Zij kennen de materiaal- en gereedschapseisen binnen pharma als het gaat om ruwheden, radi en onderhoud van RVS. De performance engineer van Estax werkte vervolgens zijn visie op het project uit in 3D, zodat we het ontwerp in detail samen konden doornemen. Het mooie daarvan is dat je meteen een goed beeld krijgt van hoe het gaat worden. Ook heel handig om interne stakeholders mee te nemen in het proces. 

Het gevoelige punt is natuurlijk de product-contactdelen in de lijn. Daar gelden bij ons hoge eisen ten aanzien van reinheid en schoonmaakbaarheid. Bekend terrein voor Estax, zo wisten wij al van eerdere projecten binnen MSD. Ook de monteurs die het maatwerk komen installeren, zijn bekend met GMP en onze bedrijfsregels. Die weten precies hoe het hier werkt.

Wij draaien ook nogal eens projecten met buitenlandse partijen, dat werkt toch anders. Doordat Estax in de buurt zit, heb je makkelijk even tussentijds overleg. Dat vind ik zelf heel prettig. En ik weet inmiddels: als Estax iets presenteert, wordt het uiteindelijk ook exáct zo.” 

Geert Maassen, pharmaceutical process engineer bij MSD

OPTIMALISEREN BESTAANDE PRODUCTIELIJN

Opdrachtgever:
MSD

Doel:
productielijn moet aangepast aan de nieuwste eisen en criteria, met name op het gebied van industriële hygiëne.